Official Community Forums
 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  The Wiki  Website  github Project  

Share | 
 

 STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
tichfuie
Super Contributor
Super Contributor
avatar

Posts : 257
Join date : 2013-02-07
Location : NA

PostSubject: STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED   Thu 7 Feb - 4:12

this is very unhealthy dealing for 3 days trying to figure out why server wont run on my setup,
using
Win7 enterprise 64
installed all the necessary software and still server wont start,

here is the outcome from win cmd:
Code:

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation.  All rights reserved.

C:\Users\Phill>cd C:\Users\Phill\Documents\multiverse\bin

C:\Users\Phill\Documents\multiverse\bin>start-multiverse
DEFAULT_MV_PROPERTYFILE is not defined using multiverse.properties
MV_HOME is C:\Users\Phill\Documents\multiverse
ENABLE_MGMT is false
Using properties file multiverse.properties
JDBC is c:\mysql-connector-java-3.1.14\mysql-connector-java-3.1.14-bin.jar
Using world file "C:\Users\Phill\Documents\multiverse\config\sampleworld\sampl
eworld.mvw"
Using world script directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse\config\sample
world
Using log directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse\logs\sampleworld
Using common directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse\config\common
Java Flags are: -Dmultiverse.rundir=run\sampleworld -client -Xms32m -Xmx256m -cp
 "C:\Users\Phill\Documents\multiverse\dist\lib\injected.jar;C:\Users\Phill\D
ocuments\multiverse\dist\lib\multiverse.jar;C:\Users\Phill\Documents\multivers
e\dist\lib\mars.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\dist\lib\sampleworld.j
ar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\other\rhino1_5R5\js.jar;C:\Users\Molore
n\Documents\multiverse\other\java-getopt-1.0.11.jar;C:\Users\Phill\Documents\m
ultiverse\other\jython.jar;c:\mysql-connector-java-3.1.14\mysql-connector-java-3
.1.14-bin.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\other\log4j-1.2.14.jar;C:\Us
ers\Phill\Documents\multiverse\other\bcel-5.2.jar" -Dmultiverse.propertyfile=m
ultiverse.properties -Dmultiverse.logs=C:\Users\Phill\Documents\multiverse\log
s\sampleworld
Starting message domain server

C:\Users\Phill\Documents\multiverse\bin>START /B java  -Dmultiverse.rundir=run
\sampleworld -client -Xms32m -Xmx256m -cp "C:\Users\Phill\Documents\multiverse
\dist\lib\injected.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\dist\lib\multiverse
.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\dist\lib\mars.jar;C:\Users\Phill\Do
cuments\multiverse\dist\lib\sampleworld.jar;C:\Users\Phill\Documents\multivers
e\other\rhino1_5R5\js.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\other\java-getop
t-1.0.11.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\other\jython.jar;c:\mysql-con
nector-java-3.1.14\mysql-connector-java-3.1.14-bin.jar;C:\Users\Phill\Document
s\multiverse\other\log4j-1.2.14.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse\other\
bcel-5.2.jar" -Dmultiverse.propertyfile=multiverse.properties -Dmultiverse.logs=
C:\Users\Phill\Documents\multiverse\logs\sampleworld    -Dmultiverse.loggerna
me=domain    multiverse.msgsys.DomainServer          -t C:\Users\Phill\Docume
nts\multiverse\config\common\typenumbers.txt    -a combat -a wmgr_1 -a mobserve
r -a objmgr -a login_manager -a proxy_1 -a instance -a voiceserver    -p Login,
1 -p Proxy,1 -p ObjectManager,1 -p WorldManager,1 -p Inventory,1 -p MobManager,1
 -p Quest,1 -p Instance,1 -p Voice,1 -p Trainer,1 -p Group,1 -p Combat,1 -p Clas
sAbility,1 -p Domain,1
Starting world manager
Starting combat server
Starting instance server
Starting object manager
Starting login manager
Starting proxy server
Starting mob server
Starting voice server
Wait for finished initializing msg...

C:\Users\Phill\Documents\multiverse\bin>Multiverse server version 1.5 0 (- -)

STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds.
Please stop server.


here is the CygWin output:
Code:

Phill@Phill-PC /cygdrive/c/Users/Phill/Documents/multiverse/bin
$ ./multiverse.sh -v start
cygwin warning:
  MS-DOS style path detected: C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/multiverse.properties
  Preferred POSIX equivalent is: /cygdrive/c/Users/Phill/Documents/multiverse/bin/multiverse.properties
  CYGWIN environment variable option "nodosfilewarning" turns off this warning.
  Consult the user's guide for more details about POSIX paths:
    http://cygwin.com/cygwin-ug-net/using.html#using-pathnames
awk: C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/prop2sh.awk:3: warning: regexp component `[:space:]' should probably be `[[:space:]]'
awk: C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/prop2sh.awk:3: warning: regexp component `[:space:]' should probably be `[[:space:]]'
*** Starting world sampleworld ***
MV_HOME is C:\Users\Phill\Documents\multiverse
Using .jar files from the /dist hierarchy
Using property file C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/multiverse.properties
Using world file
Using world script directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse/config/sampleworld
Using log directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse/logs/sampleworld
Using common directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse/config/common, bin directory C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin
JAVA_FLAGS="-server  -cp C:\Users\Phill\Documents\multiverse/other/rhino1_5R5/js.jar;c:\mysql-connector-java-3.1.14\mysql-connector-java-3.1.14-bin.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/dist/lib/injected.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/dist/lib/multiverse.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/dist/lib/mars.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/dist/lib/.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/other/java-getopt-1.0.11.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/other/jython.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/other/log4j-1.2.14.jar;C:\Users\Phill\Documents\multiverse/other/bcel-5.2.jar;. -Dmultiverse.propertyfile=C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/multiverse.properties  -Dmultiverse.worldname= -Dmultiverse.logs=C:\Users\Phill\Documents\multiverse/logs/sampleworld"
Starting domain server:        SUCCESS
Multiverse server version 1.5 0 (- -)
 ...    wmgr_1 SUCCESS
Starting combat server:        log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
java.io.FileNotFoundException: C:\Users\Phill\Documents\multiverse\logs\sample.out (The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect)
        at java.io.FileOutputStream.openAppend(Native Method)
        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:192)
        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:116)
        at org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:289)
        at org.apache.log4j.RollingFileAppender.setFile(RollingFileAppender.java:167)
        at org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:163)
        at org.apache.log4j.config.PropertySetter.activate(PropertySetter.java:256)
        at org.apache.log4j.config.PropertySetter.setProperties(PropertySetter.java:132)
        at org.apache.log4j.config.PropertySetter.setProperties(PropertySetter.java:96)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.parseAppender(PropertyConfigurator.java:654)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.parseCategory(PropertyConfigurator.java:612)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.configureRootCategory(PropertyConfigurator.java:509)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.doConfigure(PropertyConfigurator.java:415)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.configure(PropertyConfigurator.java:349)
        at multiverse.server.util.Log.init(Log.java:18)
        at multiverse.server.util.InitLogAndPid.initLogAndPid(InitLogAndPid.java:55)
        at multiverse.server.engine.Engine.main(Engine.java:308)
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
        at java.io.File.<init>(File.java:222)
        at org.apache.log4j.RollingFileAppender.rollOver(RollingFileAppender.java:148)
        at multiverse.server.util.Log.rotateLogs(Log.java:212)
        at multiverse.server.util.Log.init(Log.java:27)
        at multiverse.server.util.InitLogAndPid.initLogAndPid(InitLogAndPid.java:55)
        at multiverse.server.engine.Engine.main(Engine.java:308)
SUCCESS
Starting instance server:      SUCCESS
Starting object manager:        *sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\resources.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\rt.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\resources.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\rt.jar'
SUCCESS
Starting login manager:        *sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\resources.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\rt.jar'
SUCCESS
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\resources.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\rt.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jsse.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jsse.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jce.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jce.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\charsets.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\charsets.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jsse.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jce.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\charsets.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\dnsns.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\dnsns.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\localedata.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\localedata.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\dnsns.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\localedata.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunjce_provider.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunjce_provider.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunjce_provider.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunmscapi.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunmscapi.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunmscapi.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jsse.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\jce.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\charsets.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\dnsns.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\localedata.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunjce_provider.jar'
*sys-package-mgr*: processing new jar, 'C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_38\jre\lib\ext\sunmscapi.jar'
 ...    proxy_1log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
java.io.FileNotFoundException: C:\Users\Phill\Documents\multiverse\logs\sample.out (The filename, directory name, or volume label syntax is incorrect)
        at java.io.FileOutputStream.openAppend(Native Method)
        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:192)
        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:116)
        at org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:289)
        at org.apache.log4j.RollingFileAppender.setFile(RollingFileAppender.java:167)
        at org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:163)
        at org.apache.log4j.config.PropertySetter.activate(PropertySetter.java:256)
        at org.apache.log4j.config.PropertySetter.setProperties(PropertySetter.java:132)
        at org.apache.log4j.config.PropertySetter.setProperties(PropertySetter.java:96)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.parseAppender(PropertyConfigurator.java:654)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.parseCategory(PropertyConfigurator.java:612)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.configureRootCategory(PropertyConfigurator.java:509)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.doConfigure(PropertyConfigurator.java:415)
        at org.apache.log4j.PropertyConfigurator.configure(PropertyConfigurator.java:349)
        at multiverse.server.util.Log.init(Log.java:18)
        at multiverse.server.util.InitLogAndPid.initLogAndPid(InitLogAndPid.java:55)
        at multiverse.server.engine.Engine.main(Engine.java:308)
Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
        at java.io.File.<init>(File.java:222)
        at org.apache.log4j.RollingFileAppender.rollOver(RollingFileAppender.java:148)
        at multiverse.server.util.Log.rotateLogs(Log.java:212)
        at multiverse.server.util.Log.init(Log.java:27)
        at multiverse.server.util.InitLogAndPid.initLogAndPid(InitLogAndPid.java:55)
        at multiverse.server.engine.Engine.main(Engine.java:308)
SUCCESS
Starting mob server:            SUCCESS
Starting voice server:          SUCCESS
Wait for finished initializing msg...

Phill@Phill-PC /cygdrive/c/Users/Phill/Documents/multiverse/bin
$
STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds.
Please stop server.


I am just too tired dealing with this crap, maybe someone can help out before I go bold, lol

thanks


Last edited by tichfuie on Tue 12 Feb - 11:11; edited 1 time in total
Back to top Go down
Telepathetic
Experienced Newbie
Experienced Newbie
avatar

Posts : 26
Join date : 2013-01-31
Location : Whidbey Island, WA

PostSubject: Re: STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED   Thu 7 Feb - 17:36

Looks like Java errors. I'm going through something similar right now and I've installed and reinstalled java about 10 times to no avail. (my error has something to do with jvm.dll) Anyway I have one suggestion for you that might help pinpoint the issue and that is to check through the .out files. They are located in the "Log" folder for multiverse wherever you installed it. I too get the 120 second fail...

Hope that helps...
Tele
Back to top Go down
tichfuie
Super Contributor
Super Contributor
avatar

Posts : 257
Join date : 2013-02-07
Location : NA

PostSubject: Re: STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED   Fri 8 Feb - 6:21

Well, the logs wont tell me much,

since the existing logs seems to be all good with no errors,.

but.....

there are no logs for world manager nor proxy.


did not realize that until when i stop server i get:

Code:

././multiverse.sh -v stop
awk: C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/prop2sh.awk:3: warning: regexp component `[:space:]' should probably be `[[:space:]]'
awk: C:\Users\Phill\Documents\multiverse/bin/prop2sh.awk:3: warning: regexp component `[:space:]' should probably be `[[:space:]]'
*** Stopping world sampleworld ***
stopping login server    STOPPED
stopping combat server  STOPPED
stopping instance        STOPPED
stopping object manager  STOPPED
cat: C:\Users\Phill\Documents\multiverse\bin\run\sampleworld/wmgr_1.pid: No such file or directory
stopping world manager  NOT RUNNING
cat: C:\Users\Phill\Documents\multiverse\bin\run\sampleworld/proxy_1.pid: No such file or directory
stopping proxy server    NOT RUNNING
stopping mob server      STOPPED
stopping voice server    STOPPED
stopping domain server  STOPPED


so it means that worlds manager nor proxy never initialize for some reason therefore no logs output for those 2 apps.

so still blind:

any other suggestions or idea on why those 2 apps wont even initialize?

or maybe i am missing a step?


thanks in advanced
Back to top Go down
Delurin
Head of Platform Development


Posts : 424
Join date : 2011-08-03

PostSubject: Re: STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED   Tue 12 Feb - 5:21

There is an error if you use the most recent version of cygwin/dependencies

basically in prop2sh.awk you need to change:
Code:
/^[:space:]*$/ { next }

to
Code:
/^[[:space:]]*$/ { next }

and in multiverse.sh you need to change
in function start_world_manager () {
Code:

-Dmultiverse.agenttype=${AGENT_TYPE} \
        -Dmultiverse.loggername=${AGENT_NAME} \


to

Code:

-Dmultiverse.agenttype=${AGENT_TYPE} \
        -Dmultiverse.loggername=wmgr_1 \


and in function start_proxy () {
Code:

-Dmultiverse.agenttype=${AGENT_TYPE} \
        -Dmultiverse.loggername=${AGENT_NAME} \


to

Code:

-Dmultiverse.agenttype=${AGENT_TYPE} \
        -Dmultiverse.loggername=proxy_1 \

I mentioned this in the other thread but did not spell it out. This will solve the space problem and the log problem but you will probably still have a jdbc and worldname problem so you should probably change the following in multiverse.sh


Code:
JDBC=${JDBC:-$multiverse_jdbcJarPath}
to
Code:
JDBC=${JDBC:-$(java -cp $MV_JAR -Dmultiverse.propertyfile=${MV_PROPERTYFILE} multiverse.scripts.PropertyGetter multiverse.jdbcJarPath)}


and

Code:
MV_WORLDNAME=${MV_WORLDNAME:-$multiverse_worldname}

to

Code:
MV_WORLDNAME=${MV_WORLDNAME:-$(java $JAVA_FLAGS multiverse.scripts.PropertyGetter multiverse.worldname)}


There are other ways to do it but these seem like the easiest. But I believe these only work when the server is being run in cygwin and not on linux so if you are using both you may need to put them in if statements like

Code:
if [ $(uname -o) == "Cygwin" ]; then
Back to top Go down
tichfuie
Super Contributor
Super Contributor
avatar

Posts : 257
Join date : 2013-02-07
Location : NA

PostSubject: Re: STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED   Tue 12 Feb - 10:54

Thank you Delurin

that did the trick
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED   

Back to top Go down
 
STARTUP FAILED -- didnt complete after 120 seconds Nightmare >>SOLVED
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» remove stupid UT3 startup vids
» Game wont run, complete freeze
» Four for February - Complete 4 games before March arrives!
» Nightmare Realm 2: In the End...
» FORZABUSTERS

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: Development :: Getting Started-
Jump to: